Grupul german Daimler AG a anunţat, joi, că va propune ca Bernd Pischetsrieder să fie ales preşedinte al grupului auto, după ce fostul director general Dieter Zetsche şi-a retras candidatura pentru această funcţie.

Pischetsrieder este fostul director general al grupului Volkswagen şi fost membru al Board-ului BMW.

Bernd Pischetsrieder

De asemenea, Daimler a informat că Elizabeth Centoni, Ben van Beurden şi Martin Brudermueller vor fi propuşi să facă parte din Consiliul de Supervizare la Adunarea Generală a companiei din 2021.

La finalul Adunării Generale din 31 martie 2021, preşedintele grupului auto german, Manfred Bischoff, va demisiona, a precizat Daimler.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. Grupul german are afaceri şi în Români, deţinând două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş, transmite Agerpres.

Bonus de pandemie de 1.000 de euro pentru angajaţii germani ai Daimler

Recent, angajaţii din Germania ai Daimler au primit o veste excelentă: vor primi o primă de pandemie de 1.000 de euro. Este o formă de bonificare a personalului pentru costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii sau lucrul de acasă.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru acest bonus, a anunţat compania.

În Germania există un cult al premierii angajaților. Cei din industria auto au o participație la profitul realizat de companie. Angajații eligibili de la Daimler au primit circa 1.100 de euro fiecare din profitul aferent anului trecut. Cota pentru 2018 a fost mult mai consistentă de aproape 5.000 de euro, potrivit digi24.ro.

În 2020, Daimler AG se așteaptă la un profit similar cu cel de anul trecut, care a fost la 2,7 miliarde de euro. În 2018 însă, profitul a fost de aproape trei ori mai mare.