Regizat de David F. Sandberg, filmul horror ''Annabelle: Creation'', al doilea din seria ''Annabelle'', semnat de John R. Leonetti şi lansat în 2014, a încasat 35 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansare în cinematografele nord-americane. 

Potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, bugetul filmului, care spune povestea păpuşii malefice Annabelle, a fost de doar 15 milioane de dolari. 

''Annabelle: Creation'' a detronat filmul "The Dark Tower", un western science-fiction, adaptare după o serie de romane semnată de Stephen King, care s-a aflat în fruntea încasărilor săptămâna trecută. 

Încasările filmul regizat de Nikolaj Arcel au scăzut cu 59% până la 7,9 milioane de dolari şi se situează pe locul al patrulea în box-office. 

''Dunkirk'', epopeea lui Christopher Nolan care spune povestea evacuării a 400.000 de soldaţi britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, îşi menţinea poziţia secundă în clasament, cu 11,4 milioane de dolari încasări, respectiv 153 de milioane încasări totale de la lansarea sa în urmă cu patru săptămâni. 

"The Nut Job 2: Nutty by Nature", un film de animaţie care a avut premiera vineri, a încasat aproape 9 milioane de dolari şi a ajuns pe cea de-a treia poziţie în box-office-ul american. 

Un alt film de animaţie, ''The Emoji Movie'', în care Zâmbăreţii sunt transformaţi în personaje, ocupă poziţia a cincea, cu 6,6 milioane de dolari încasări, în scădere cu 45% faţă de săptămâna precedentă. 

Restul clasamentului încasărilor din ultimul weekend în cinematografele nord-americane: 

6 – ''Girls Trip'': 6,5 milioane de dolari (97 milioane de dolari în patru săptămâni) 

7 – ''Spider-Man: Homecoming'': 6,1 milioane de dolari (306,4 milioane de dolari în şase săptămâni) 

8 – ''Kidnap'': 5,2 milioane de dolari (19,4 milioane de dolari în două săptămâni) 

9 – ''The Glass Castle'': 4,9 milioane de dolari (prima săptămână) 

10 – ''Atomic Blonde'': 4,6 milioane de dolari (42,8 milioane de dolari în trei săptămâni).

SURSA: Agerpres