Dragoş Tudorache, europarlamentar din partea PLUS, vine cu o informaţie zguduitoare pentru România: Bulgaria ar urma să scape de MCV, însă ţara noastră nu. România era în faza de negocieri cu Comisia Europeană în 2016 pentru ridicarea MCV, însă mafia PSD-ALDE a distrus, începând cu ianuarie 2017, toată încrederea câştigată în dialogul cu partenerii europeni, spune Tudorache. „Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară”, scrie europarlamentarul într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Bulgaria scapă de MCV. România, nu.

Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O țară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiție. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt și ce vor: hoție și cumetrie.

În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câștigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv și sistematic la adresa justiției, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea față de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situația de a fi azi ultima țară din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în situația în care în 2016 urma să fie decuplată de România și lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi.

Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară. România trebuie să se curețe de influența nefastă a acestor oameni, de jumătăți de măsură și de politicieni închipuiți. Avem suficienți români gata să își slujească țara cu dedicație și bun-simţ.”