UPDATE

Procurorii Parchetului militar au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele care au dus la producerea incidentului, considerat de natură a pune în pericol viața cetățenilor.

Specialiștii verifică aeronava, pentru a stabili dacă a fost vorba despre o defecțiune tehnică.

Traficul în zonă rămâne blocat, atât ca urmare a elicopterului care se află încă pe carosabil, cât și a stâlpilor de iluminat doborâți.

…………..

 

Un elicopter militar american a aterizat de urgență în Capitală! Joi de dimineață bucureștenii prezenți pe Bulevardul Aviatorilor au fost martorii unor scene incredibile.

Elicopterul a survolat zona la joasă altitudine, în condițiile în care regimul de înălțime al clădirilor din zonă nu ar fi permis în mod normal acest lucru.

Un elicopter militar american a aterizat de urgență în Capitală! Aproape de o tragedie

Un elicopter miliar a doborât mai mulți stâlpi de iluminat de pe Bulevardul Aviatorilor după ce a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Un elicopter militar al armatei americane a aterizat de urgență pe Bulevardul Aviatorilor, doborând doi stâlpi de iluminat public.

Imaginile au fost observate de participanții la trafic. Elicopterul a aterizat într-o zonă aglomerată în sensul giratoriul de la Charles de Gaulle.

O dubă a fost lovită de unul dintre stâlpii doborâți, scrie evz.ro.

Zbor de antrenament pentru Ziua Aviației

Elicopterul făcea un zbor de antrenament în vederea demonstrației ce urmează să aibă loc cu prilejul Zilei Aviației.

Martorii oculari susțin că elicopterul ar fi trecut extrem de aproape de Statuia Aviatorilor, pe care a fost foarte aproape să o lovească.

În acest moment nu este cunoscută cauza incidentului, dar se iau în calcul toate variantele, de la defecțiune tehnică la eroare umană.

Din fericire, pagubele sunt minime și a fost evitată în ultimul moment o catastrofă. Agenții rutieri au reușit să oprească traficul din zonă și elicopterul a putut ateriza în rondul de la Piața Charles de Gaulle.

De asemenea, în zonă se află mai multe clădiri foarte înalte, dar piloții au reușit să le evite.

Circulația rutieră rămâne oprită în zonă, în condițiile în care elicopterul a rămas blocat pe partea carosabilă.