Banca respectivă este investigată în multiple țări pentru plăți de aproximativ €200 miliarde prin reprezentanța sa estoniana între anii 2007 și 2015, domnul Rehe fiind directorul acesteia în perioada respectivă.

Poliția estoniană a declarant luni că se tem pentru siguranța domnului Rehe, adăugând că nu se așteptau la implicarea unei părți terțe.

O polițistă estoniană a declarat miercuri următorul lucru: „Corpul lui Aivar Rehe, care era dispărut din data de 23 septembrie, a fost găsit lângă casa sa în această dimineață. Locul fusese verificat în prealabil. Nu există niciun semn de violență pe corpul acestuia și nici vreo indicație a unui accident.”

Un reprezentant al băncii Danske a transmis tristețea acestora și condoleanțe familiei.

Banca este sub investigație în țări precum Danemarca, Estonia, Anglia și Statele Unite pentru plăți suspicioase.

Scandalul are ca punct central modalitatea prin care banca interacționa cu banii care treceau prin Rusia, Azerbaijan și Moldova.

Finanțistul international Bill Browder, unul dintre criticii publici cei mai de încredere ai președintelui Vladimir Putin, afirma de mult timp că reprezentanța estoniană era „una din conduitele principale legate de fraudă.”

Directorul executiv al băncii Danske, Chris Vogelzang, a declarat că încrederea a scăzut drastic din cauza scandalului.

Nivelul ridicat de încredere în Danemarca, care se bucură de reputația uneia dintre cele mai puțin corupte națiuni, a însemnat că erau mai puține stimulente de a controla riscurile înafara regiunii Nordice, a declarat domnul Vogelzang.

„Hoții și criminalii preferă să meargă după punctele slabe, ci nu după punctele mai puternice. Banca mea își slăbise apărarea. Nu era rea voință, eram doar neorganizați. ”

În 2018 directorul executiv al băncii daneze, Thomas Borgen, a demisionat în urma investigații asupra acestor plăți.

În februarie, Estonia a comunicat băncii Danske să își închidă reprezentanța în orașul Tallinn înainte de sfărșitul anului 2019, conform BBC.