Rogozanu arată că, în România, nu există niciun partid autentic de stânga, care să taxeze derapajele PSD.

Mai mult, crede jurnalistul, opoziția din partea dreaptă ete mult prea anemică și construită pe idei care nu au șanse să prindă la publicul larg.

Chiar dacă acceptă idea că PSD nu a făcut decât să momească electoratul din “sărac” cu mici pomeni pentru a acoperi scopul final (curîțarea cazierelor liderilor PSD), el afirmă că PSD nu poate fi învins. Singura posibilitate ca partidul să dispară ar fi ca el să se autodistrugă, crede Rogozanu.

“PSD-ul, dacă va cădea, va cădea strict după eroziune internă, de la faptul că oricât de solid și tradițional ar fi clientelismul, nu poți să ții un partid în picioare doar cu asta. În același timp electoratul vizat nu e teribil de mulțumit că l-au ajutat să supraviețuiască doar cu câteva zeci de lei în plus. Există un electorat de stânga alienat confiscat de PSD și pe care nu se bate nimeni. Iar electoratul liberal cu măcar o spoială de progresism e și el jenat de userisme gen Ghinea-Caramitru. În această situație ne aflăm. PSD nu se poate bate decât singur, și chiar depune eforturi serioase în această direcție. Numai că nimeni nu-l ajută.”, este concluzia jurnalistului cu convingeri de stânga.