UPDATE

Au apărut şi primele imagini de la locul acestei tragedii.

Ştirea iniţială

Doi adulți, cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, au fost împușcați pe un platou de filmare de cunoscutul actor Alec Baldwin. Victimele făceau parte din echipa de producție și lucrau la realizarea unui film cu cel care i-a atacat.

Este vorba despre directorul de imagine și de regizorul filmului: Halyna Hutchins, în vârstă de 42 ani, și Joel Souza, 48 de ani.

Din nefericire, impactul a fost letal pentru Halyna Hutchins, provocând astfel decesul directorului de imagine. Regizorul filmului, Joel Souza, a fost mai norocos și a reușit să scape cu viață, având doar câteva răni mai grave.

Alec Baldwin în 2012, la Festivalul de la Cannes (Sursă: Dreamstime)

Unde a avut loc tragedia

Femeia a murit, iar bărbatul a fost grav rănit după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare. Scena terifiantă care a șocat restul echipei de filmare a avut loc în New Mexico.

Cu toate că a fost transportată în cel mai scurt timp posibil la spital, medicii nu au mai putut-o salva pe Halyna Hutchins, aceasta a murit din cauza rănilor grave. Joel Souza, însă, este în viață și primește îngrijiri medicale de urgență.

Persoana decedată, Halyna Hutchins, era absolventă a Institutului American de Film. În urmă cu doar doi ani, în 2019, aceasta fusese numită „stea în devenire” de revista American Cinematographer.

Forțele de ordin din statul american au declarat că Alec Baldwin a tras cu arma în timpul filmărilor pentru creația western „Rust”, a cărui ațiune se petrece în secolul al XIX-lea, potrivit BBC. În momentul de față, detectivii investighează incidentul care a avut loc la Bonanza Creek Ranch. Polițiștii au spus că au pornit o anchetă pentru a afla atât cauzele, cât și contextul accidentului. Momentan nu au fost depuse acuzații în legătură cu incidentul de la Bonanza Creek Ranch.