Preţioasa monedă este un shekel evreiesc din argint, confecţionat în jurul anului 66 după Hristos. S-a descoperit că matriţa după care a fost lucrată moneda  datează din primul an al Erei noastre. Mai există o singură astfel de monedă în lume, care se află la Muzeul Naţional al Israelului.
Shekelul a fost cumpărat de un colecţionar particular de pe Coasta de Est a Americii, pentru 1,1 milioane de dolari. Acesta este cel mai mare preţ oferit vreodată pentru o monedă evreiască, potrivit Casei de Licitaţii "Heritage" din New York. Recordul anterior fusese stabilit de o monedă care s-a vândut pentru o sumă de patru ori mai mică.
Moneda face parte dintr-o colecţie mai amplă, numită "Shoshana", care cuprinde peste 2.200 de monede rare, pentru care casa de licitaţii se aşteaptă să strângă peste 10 milioane de dolari în acest an.  Acestea au fost achiziţionate de un colecţionar din Los Angeles în anul 1991, tot în cadrul unei licitaţii, pentru doar 240.000 de dolari. În 21 de ani, colecţia şi-a mărit valoarea de aproape  cincizeci de ori.