MAE a transmis duminică date actualizate privind situaţia evacuării cetăţenilor români din Yemen. Astfel, sâmbătă au mai fost evacuaţi patru cetăţeni români şi un membru de familie. Aceştia se adaugă celor trei cetăţeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, ce au fost evacuaţi la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriaţi, precum şi celor 14 cetăţeni români, specialişti ai unei companii româneşti, care desfăşura activităţi de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015.

În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă.

Potrivit MAE, se menţine permanent legătura cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE din regiune.

'Pe web-site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost postat anterior debutului crizei un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv 'Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara'!
Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă' – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'', reaminteşte MAE.Agerpres