Coronavirusul lovește crunt România. Țara noastră este în stare de alertă de luni de zile, iar numărul cazurilor noi cește etrem de mult în fiecare zi. În acest context, școala se desfășoară online. Totuși, un celebru medic vine cu soluția.

Un celebru medic spune adevărul!

Dr. Adina Alberts spune că am putea începe şi desfăşura şcoala în siguranţă din punct de vedere medical, dacă am adopta testarea în masă. Această soluţie ar putea reduce numărul de zile petrecute în carantină de la 14 zile la 2-3 zile.

„Am spus public şi înainte de 14 septembrie de multe ori. Trebuie să testăm la scară mare. Trebuie să testăm profesorii, să testăm copii. Ar fi fost ideal dacă medicii de familie ar fi avut la dispoziţie în mod gratuit testele care pun în evidenţă antigenul cunoscută sub numele de testarea rapidă.”, a spus dr. Adina Alberts la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Mai mult, Alberts susține că testele rapide, utile pentru testarea în masă.  „Testarea rapidă este soluţia, pentru că în momentul în care ai găsit o persoană pozitivă toţi contacţii rămân doar trei zile în carantină după care sunt testaţi rapid şi atunci cei care sunt pozitivi sunt din nou trimişi în carantină, dar restul sunt liberi să meargă la şcoală. În loc de o carantină de 14 zile totul s-ar reduce la o carantină de 2-3 zile”, a mai spus dr. Adina Alberts medic primar chirurg.

Întrebată despre situaţia copiilor care merg în continuare la afterschool sau la creşă, dr. Adina Alberts a venit cu soluția. „Asta mi se pare cea mai mare aberaţie. Dacă nu trimit copilul la şcoală, cum să îl trimit la afterschool?

Probabil că Guvernul a vrut să lase o portiţă unora dintre părinţi ca să îşi lase undeva copiii şi să meargă la serviciu. Oricum pentru ei este acelaşi risc”, a spus dr. Adina Alberts, la Antena 3.