Loteria naţională britanică a informat joi că potenţialul miliardar avea termen până miercuri la ora 23:00 GMT pentru a revendica premiul.

În pofida intensei campanii desfăşurate de această instituţie, câştigătorul nu a apărut, fapt pentru care toţi banii şi dobânda cuvenită pentru cele şase luni au revenit organizaţiei de caritate ‘Good Causes’ a loteriei naţionale.

‘Din păcate, pot confirma că proprietarul biletului câştigător nu şi-a revendicat premiul la timp, fapt pentru care a pierdut această uluitoare sumă’, a afirmat un purtător de cuvânt al loteriei naţionale britanice.

Câştigătorul, care a nimerit cele cinci numere (5, 11, 22, 34, 40) şi cele două stele norocoase (9 şi 11), şi-a achiziţionat biletul EuroMillions în zona localităţilor Stevenage şi Hitchin, în comitatul Hertfordshire.

Loteria naţională britanică a încercat cu disperare să dea de el. În acest scop, a umplut cu afişe cele două localităţi şi a folosit o maşină de lux, marca Lamborghini, pentru a anunţa în toate colţurile zonei numerele câştigătoare.

Eforturile însă nu au avut succes, iar necunoscutul câştigător a devenit cel mai mare perdant al loteriei europene EuroMillions în Marea Britanie, devansând un britanic care a câştigat 9,4 milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro) în iulie 2005 şi nu a revendicat niciodată premiul.
Sursa: Agerpres