Brandul Peneş, deţinut de producătorul de carne de curcan Galli Gallo, a fost achiziţionat de Bravcod, într-o tranzacţie în valoare de 20 de milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată de administratorul judiciar CITR în această vară, conform planului de reorganizare aprobat de creditori în procedura de insolvenţă a companiei.

Galli Gallo era deţinută de omul de afaceri Cătălin Muntean, primar în Codlea, şi de omul de afaceri Florin Macovei. La rândul său, Bravcod este deţinută de Neculae Stinghe, în calitate de acţionar majoritar, şi de Răzvan Şandru, fost director general al Galli Gallo. Bravcod era, alături de CEC Bank, creditor al companiei.

„Reorganizarea Galli Gallo este pentru echipa CITR un exemplu de succes în redresarea unui business local și salvarea unui brand românesc. Suntem bucuroși că am reușit să construim o punte între debitor și creditori și că astfel am identificat, alături de ei, soluții eficiente de restructurare financiară și operațională a companiei”, a declarat Alexandru Tănase, Senior Partner CITR şi Managing Partner CITR Braşov.

Planul de reorganizare a presupus transferul de active ale celorlalte două companii din grup, aflate în faliment, care a dus astfel la o integrare. Apoi, compania Galli Gallo a intrat în profit operațional prin restructurare operațională și financiară.

Galli Gallo, alături de alte două societăţi din grup, Avicola Codlea & Partenerii SRL şi Broilerom SRL, au intrat în procedură de insolvență în septembrie 2013. În 2017 s-au definitivat demersurile juridice privind confirmarea şi implementarea planului de reorganizare propus de CITR pentru SC Galli Gallo, iar în 2018 s-a încheiat tranzacţia cu Bravcod privind transferul de business şi transferul tuturor activelor pe care grupul Galli Gallo le deţinea.