Un avion de tip Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, având 90 de persoane la bord, s-a prăbuşit luni dimineaţă în Marea Mediterană, în largul Libanului, la puţin timp după ce a decolat de la Beirut, a declarat ministrul libanez al Transporturilor, Ghazi Aridi, citat de AFP.

El a precizat că zborul 409 al companiei Ethiopian Airlines a pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului din Beirut la scurt timp după decolare şi că acesta s-a prăbuşit în mare, la aproximativ 20 de kilometri sud de aeroport şi la circa cinci kilometri de coastă.

Soţia ambasadorului Franţei în Liban se afla la bordul aparatului, a declarat un reprezentant al Guvernului libanez.

Un oficial al aeroportului menţionase anterior că 92 de persoane se aflau la bordul avionului.

Potrivit lui Aridi, în avion se aflau 54 de libanezi, 22 de etiopieni, un irakian, o franţuzoaică, un sirian, două persoane cu dublă cetăţenie libaneză şi britanică, o persoană cu cetăţenie libaneză şi canadiană, una cu cetăţenie rusă şi libaneză şi şapte membri ai echipajului.

Armata libaneză, Marina şi Forţa Interimară a ONU în Liban (FINUL) asistă echipele de salvare la locul catastrofei, a precizat ministrul.

Condiţii meteo dificile la decolare

“Zborul 409 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la aproximativ cinci minute după decolarea la ora locală 02.30 (02.30, ora României), cu 83 de pasageri şi nouă membri ai echipajului”, declarase anterior oficialul aeroportului, care a solicitat anonimatul.

Potrivit acestuia, un bulgăre de foc a fost observat în momentul accidentului, care s-a produs în condiţii meteorologice foarte dificile.

Aridi a precizat că Biroul francez pentru Anchete şi Analize (BEA), responsabil cu securitatea aviaţiei civile, a fost solicitat pentru a ancheta accidentul.

SURSA:Mediafax