Cristina Țopescu este astăzi incinerată la Crematoriul Uman Vitan Bârzești, iar înainte ca acest moment să se producă, un bărbat a intervenit și a vrut să oprească tot, însă fratele ei a reacționat imediat. Persoana în cauză a încercat să înduplece familia să o înmormânteze crestinește pe îndrăgita jurnalistă.

Decizia ca jurnalista Cristina Țopescu să fie incinerată a aparținut familiei ei. Potrivit informațiilor, aceasta îi respectă vedetei de televiziune dorința împărtășită apropiaților, respectiv aceea de a fi incinerată.

Înainte ca trupul ziaristei să fie preluat de familie de la Serviciul de Medicină legală (SML) Ilfiov, un bărbat făcut un gest incredibil. El a încercat să înduplece familia să nu o incinereze, ci să o înmormânteze creștinește.

Mesajul transmis preotului

Potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii de la Libertatea, persoana în cauză nu a vorbit direct cu fratele Cristinei ci a apelat la o altă cale de înduplecare. El și-a spus dorința prin intermediul preotului Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML ”Mina Minovici”.

Sursa citată susține că bărbatul a fost inclusiv dispus să ofere o sumă de bani familiei ca aceasta să renunțe la a o incinera pe ziaristă. El l-a rugat pe preot să vorbească cu familia și să o convingă să nu o incinereze. Suma pe care s-a arătat dispus să o dea era în valoare de 8.000 de lei, în cazul în care banii ar putea constitui o problemă în calea organizării unei înmormântări creștinești.

Cum a reacționat fratele Cristinei

Apropiați ai Cristinei Țopescu au susținut că preotul a discutat mai departe cu fratele Cristinei, care nu a renunțat la a-și incinera sora, pe motiv că respectă decizia surorii sale ca cenușa să-i fie aruncată în mare.

De altfel, în presă au mai apărut informații potrivit cărora nici mama Cristinei Țopescu nu ar fi acceptat în prima fază decizia incinerării, însă a cedat în cele din urmă după o discuție avută cu familia.