Contactul cu avionul de linie al companiei indoneziene Trigana Air Service a fost pierdut cu puţin timp înainte de orele locale 15:00 (06:00), după ce aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura, a precizat Basarnas pe Twitter.

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulţi, 5 copii şi 5 membri ai echipajului, precizează AFP.

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control şi a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puţin timp după orele 15:00.

'Nu ştim ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor şi ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autorităţile locale', a declarat acesta pentru AFP. Potrivit lui Barata, 'prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă'. 'E foarte înnorat. Condiţiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană', a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

Indonezia înregistrează un trist bilanţ în ceea ce priveşte securitatea aeronautică. În decembrie, un avion al companiei AirAsia, decolat din Surabaza (Indonezia) cu destinaţia Singapore, s-a prăbuşit în Marea Java, accident soldat cu moartea a 162 de persoane.AGERPRES