Un asteroid uriaș va trece la mică apropiere de Terra sâmbătă, la o oră pe care NASA refuză să o facă publică.

Piatra spațială va anihila orice în drumul său, trecând la o distanță de aproximativ 4,5 milioane de kilometri de Pământ.

Un asteroid uriaș va trece la mică apropiere de Terra. Mare atenție!

Un asteroid intră pe orbita Pământului. Deşi specialiştii de la NASA l-au catalogat drept ”foarte periculos”, agenția spațială americană a anunțat că sunt puține șanse să lovească planeta noastră.

Asteroidul are dimensiuni duble faţă de Big Ben şi va ajunge cel mai aproape de Pământ pe 24 iulie 2021, posibil la 10.35 PM (ora României). Ora exactă va fi, însă, comunicată ulterior de Agenția americană, conform NASA, scrie Daily Record.

Corpul ceresc, care va zbura cu 28.800 de kilometri pe oră, va anihila orice în drumul său, trecând la o distanță de aproximativ 4,5 milioane de kilometri de pământ, o distanţă reprezentând cam de 11 ori intervalul dintre Pământ și Lună.

Trebuie menționat faptul că Agenția spațială americană urmărește în prezent în jur de 2.000 de roci spațiale, comete și alte obiecte care ar putea pune în pericol Pământul.

Va avea orbita ”Apollo”

Orbita asteroidului este clasificată cu termenul ”Apollo”, ca face referire la un asteroid care intersectează orbita planetei noastre în apropierea Terrei, așa cum a făcut corpul ceresc Apollo în 1862.

Asteroidul a fost denumit 2008 Go20 și se estimează că are aproximativ 220 de metri.

Luna trecută, un asteroid de dimensiunile Turnului Eiffel, denumit 2021KT1, s-a apropiat la 4,5 milioane de kilometri de Pământ. Orice obiect care se apropie la mai puțin de 4,6 milioane de kilometri este considerat a avea un potențial periculos.

NASA descrie asteroizii ca planete minore din piatra, resturi lipsite de aer rămase de la formarea sistemului nostru solar, acum 4,6 miliarde de ani.

Cele mai multe dintre aceste obiecte spațiale extrem de vechi orbitează în jurul Soarelui între planetele Marte și Jupiter, acolo unde se află principala centură de asteroizi.