Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, iar pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Au fost evacuate până acum 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum.

Incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1, dar a fost stins limitele găsite.

”Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare”, a transmis IGSU.

Sursa foto: captura video, Digi24

Reacția lui Iohannis cu privire la incendiu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că a fost informat despre incendiul care este în derulare la Spitalul din Slatina, dar, din datele de până acum, situaţia nu pare atât de gravă cum ar fi putut să fie. ”Semnalul de alarmă este clar: Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”, a afirmat preşedintele, transmite news.ro

”Există un incnediu la un Spital de Psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite, persoanele care au fost în incintă au fost evacuate”, a transmis, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, precizând că situaţia este în dinamică, iar pompierii caută eventuale victime.

”Deocamdată, din fericire, nu este atât de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar: E nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”, a mai declarat preşedintele.

Pompirii din Olt intervin, miercuri, la un incendiu care a izbucnit la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina.

Un alt Spital de Psihiatrie a luat foc

În urmă cu o lună, un alt incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Atunci, autorităţile au intervenit în forţă pentru a stinge focul. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, potrivit iformațiilor oferite de ISU Dolj.

Potrivit ISU Dolj, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, într-un izolator (rezerva) de la urgenţă. Acolo au fost trimise două subunităţi de interventie, Detasamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B.

“La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, au fost găsiţi 18 pacienţi şi 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. 3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital“, a transmis ISU Dolj.