Angajații companiei Swissport, care oferă servicii de handling și asistență la sol companiilor aeriene ce operează pe aeroportul  El Prat din Barcelona, se pregătesc de grevă. Surse din cadrul TAROM ne-au declarat că 12 zboruri TAROM, București-Barcelona vor fi afectate. „Agentul de handling face din nou grevă în perioada 25 iulie – 1 august. Greva Swissport afectează și pasagerii companiei TAROM. În prezent, aproximativ 2.500 de rezervări sunt efectuate pentru avioanele TAROM care zboară pe ruta București-Barcelona în perioada 25 iulie-1 august”, ne-au explicat sursele citate.

La începutul acestei luni, aeroportul din Barcelona a fost afectat de greva angajaților Swissport. TAROM nu a putut oferi asistența pasagerilor pe perioada așteptării în aeroport și până la plecare avionului nu a reușit preluarea bagajelor pasagerilor la bordul avionului, pentru realizarea acestor servicii fiind necesar suportul companiei Swissport. Începand de luni, 4 iulie, Swissport a început să trimită bagajele spre România, pentru a fi livrate de TAROM la domiciliul pasagerilor.

Mai mult, începând cu data de 25 iulie, angajații Swissport declanșează grevă generală pe perioada nedeterminată și la Valencia unde TAROM operează două zboruri săptămânale.