Klaus Iohannis s-a aflat la Bruxelles la reuniunea liderilor celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene unde se poartă discuţii pe tema planului de relansare economică post-COVID.

Vestea este bună

„Vestea este bună, după părerea mea, este că toată lumea îşi doreşte să ajungem la un acord, dar de acolo până la acordul propriu-zis se pare că mai este mult de negociat, sunt teme foarte complicate, ca să se înţeleagă de ce nu s-a ajuns încă la un acord”, a transmis Iohannis.

El a adăugat că negocierile vor continua şi în cursul zilei de duminică şi a precizat că pentru România temele sunt aceleaşi, fonduri mai multe pe coeziune şi agricultură.

Vești bune pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că România o şansă mare să obţină o finanţare consistentă pentru următorii ani din partea Uniunii Europene.

Înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, şeful statului a spus că este hotărât să se lupte pentru interesele României. „Sunt bani mulţi pe care îi discutăm”, iar ţara noastră poate obţine o finanţare consistentă pentru următorii ani, cu ajutorul cărora multe probleme vor fi rezolvate pe plan local.

„În total se negociază sume foarte astăzi, poate şi mâine (sâmbătă – n. red.), aici la Consiliul European. Eu sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României în aşa fel încât să obţinem un rezultat consistent. Întreaga echipă care mă însoţeşte şi întreaga echipă şi de la Reprezentanţă şi cei din ministere au pregătit materiale suficiente.

Sunt relativ optimist că în final pentru România sumele vor fi rezonabile, vor fi consistente, dar, dacă m-aţi întreba dacă vom finaliza discuţiile astăzi şi mâine, cred că nimeni nu poate să răspundă. Este un scenariu optimist să finalizăm negocierile astăzi şi mâine.

În Consiliu, părerile sunt încă împărţite. Se ştie că nu toată lumea este încă convinsă că propunerea care este pe masă e cea mai bună. Mă aştept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri.

Important este de ştiut: sunt bani mulţi pe care îi discutăm şi pentru România este o şansă mare să obţinem o finanţare consistentă pentru următorii ani cu care vom reuşi cu siguranţă să rezolvăm foarte multe din problemele de la noi de acasă”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European care se desfăşoară la Bruxelles.

Sursă foto: INQUAM/George Călin