„Credeţi că vreun stat european vrea să fie instalate în Europa rachete americane cu rază medie de acţiune? Nu vrea nimeni acest lucru, dar preferă să păstreze tăcerea. Unde este suveranitatea acestor ţări? Aparent, în ultimă instanţă, se pare că sunt interesate în general de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi au delegat o parte din suveranitate acestei organizaţii”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele Rusiei a făcut o comparație șocantă a Parlamentului European cu Sovietul Suprem al Fostei Uniuni Sovietice

Iulian Chifu, fost consilier prezidențial: „Scutul s-a negociat în 12-13 documente, pas cu pas, si a fost o intelegere suverană intre Romania si Statele Unite. E un scut strategic pentru intreaga Alianta, apartine NATOi si reprezinta un avantaj al Romaniei”, a spus Iulian Chifu, citat de evz.ro.

În urmă cu o saptămână, Vladimir Putin a demis nouă generalu din armata Rusiei. Nu se cunoaște încă motivul pentru care președintele rus a luat această decizie.

De asemenea, pentru a-și echipa tancurile Armata, Rusia a decis să dezvolte un nou tun mai eficient decât cele din prezent, potrivit unei reviste militare rusești.

Rusia dezvoltă un tun sofisticat, proiectat să doteze viitoarele tancuri grele Armata, anunţă revista ministerului rus al Apărării.

Te-ar putea interesa și: