Liviu Dragnea încasează lovitură după lovitură. După ce a ajuns în pușcărie, fostul șef al PSD a pierdut și Insula Belina.

Umilință totală pentru Dragnea

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit, în direct pe B1TV despre situația insulei Belina, dar şi despre cea a lui Liviu Dragnea, ale cărui legături cu respectiva zonă au fost intens mediatizate de-a lungul timpului.

Banciu spune că scena politică este compusă din oameni care comit ilegalități, iar imaginea lui Dragnea primind vestea despre insula Belina l-a făcut să se gândească la Nicolae Ceauşescu.

Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a aflat că insula Belina reintră în proprietatea statului, potrivit unui anunț al premierului Ludovic Orban.

Insula Belina era locul în care fostului președinte al PSD îi plăcea să-şi petreacă timpul liber, dar își organiza și diferite întâlniri politice sau de afaceri. În urmă cu 7 ani, Belina a fost preluată de Consiliul Județean Teleorman și închiriată companiei Tel Drum.

„Când zic răposatul mă pot gândi și la mai apoape de noi… la săracu Liviu Dragnea. E viu, dar la câte vești proaste a primit în ultima vreme și acum când l-am văzut la televizor, alea cu Belina… La nea Nicu (n.r. – Nicolae Ceauşescu) ne gândeam… fix așa arătau imaginile alea.

Adulatul Liviu Dragnea, care încerca să pună Justiția cu botul pe labe în patru puncte cardinale deodată… Ei bine avea și el un locșor, un cuibușor de nebunii acolo la el în județul…

Şi nea Nicu (n.r. – Nicolae Ceauşescu) avea în fiecare județ al României câte o vilă dintr-aia… Scormonind un pic prin Belina aia…

Să vedeți ce o să fie când când găsesc aștia în Amazon, niște căsuțe, niște șaleuri, niște viluțe lui Liviu Dragnea.

Aicea nu sunt foarte impresionat. În orice caz, să te duci să îi scotocești pe acolo… totul era ilegal… Dar ce s-a făcut în politica românescă legal în 30 de ani?

Noi nu suntem o emisiune dintr-asta de tipul investigație cu orice preț, nu e raionul nostru, nu stăpânim subiectul ăsta atât de bine, dar în fiecare zi am putea să vorbim numai despre afaceri, licitații, numai de escrocherii.

Suntem la curent cu ce trece şi ce se întâmplă în societatea noastră. Nu este zi să nu afli așa ceva: afaceri pe la nu ştiu primărie de sector, afaceri la nu știu ce consiliu județean, licitații neefectuate corect…

Nu există zi să nu se întâmple ceva de tipul asta. Ce ne puteam aștepta, ca în spațiul respectiv, la Liviu Dragnea, pe moșia lui să fi fost ceva corect?

Mai era vreun român naiv să creadă cum ni se spunea pe la nu știu ce post de televiziune că Liviu Dragnea a fost condamnat politic?

Păi cum să fie condamnat? Sportiv? Sau pe ce criterii îl puteai condamna? Dacă ești om politic sigur că te condamnă și politic, că numele tău de politican care tăia și spânzura în România era legat de evenimentele respective.

Ce putea Dragnea să facă legal acolo? Avea nevoie să facă ceva legal? Am citit mai devreme și am rămas trăznit: 9 oameni, n-am auzit de niciunul, politicieni, care erau alături de Dragnea…

Votam alături de el împotriva națiunii române, împotriva bunului simț, împotriva logicii, Europei, la vremea respectivă și care au fost pescuiți de PNL…

9 exemplare: niște nume unul mai ciudat decât altul, care au ajuns să facă politică în slujba cetățeanului, atunci o făceau în slujba lui Liviu Dragnea.

Așa este politica românească de 30 de ani: se învârt aceiași oameni… Ideea este ca ei să cadă întotdeauna în picioare, ei, rudele lor, din când în când mai există câte un refresh, dar numai în sfera lui de acțiune.

Nu ai cum să faci politică, dacă nu aparții unei găști de tipul asta, ciozvârte dintr-astea compromise”, a declarat Radu Banciu.