”Cat ii mai tratati ca pe fiinte inferioare pe romani, “dragi” guvernanti? Cat ne mai mintiti, manipulati, prostiti? Azi, o noua dovada a lipsei de respect fata de oameni pe care o manifesta guvernul PNL!
A aflat o tara intreaga despre haosul care domneste, la 5 luni de la debutul pandemiei, in majoritarea DSP-urilor din tara, in frunte cu Bucuresti!”, și-a început Gabriela Firea mesajul.

Ce nereguli acuză Firea

Primarul general al Capitalei a enumerat, în mesajul de pe Facebook, mai multe nereguli care încă nu au fost corectate.

”Dupa atatea luni de zile, nu s-au dimensionat corespunzator cu personal, nu s-au dotat, nu au proceduri eficiente, reguli clare.
Zile in sir se suna la DSP-uri si nu raspunde nimeni!
Pacientii sunt transferati fara nicio noima cu precadere la unele spitale, pentru a le sufoca, in timp ce altele sunt goale sau lejere.
Au blocat testarea bucurestenilor de la Arena Nationala!
Au girat prin aviz cabinete medicale care dau erori impardonabile, pe banda rulanta, la testarea PCR!
Lipsa crasa de profesionalist si de respect fata de cetateni!”, a scris Firea.

Ce este de făcut?

Edilul Capitalei a mai scris că în aceste condiții, reacția normală a Guvernului ar fi să-l dea afară pe ministrul Sănătății iar cel care îi va lua locul să facă ordine în DSP-uri.

Gabriela Firea se arată șocată de faptul că la conducerea DSP București se află acum un militar.

”Care ar trebui sa fie reactia unui guvern normal intr-o astfel de situatie?

Demisia sau demiterea imediata a ministrului sanatatii! Nou ministru al sanatatii sa faca urgent ordine in DSP-uri!
In loc de aceasta atitudine absolut fireaca, premierul il pasuie si il gireaza in continuare pe ministrul PNL al Sanatatii! Doar e coleg de partid cu el si prieten!!

Mai mult, circumstanta agranta, in loc sa demita, macar, directorul DSP Bucuresti (fina ministrului educatiei – PNL), aceasta doamna Nicolescu ramane in continuare la carma DSP Bucuresti, cu o singura dar grava modificare! I s-a adus un coordonator militar!!”, scrie Firea.

Sfidarea românilor

Firea consideră că prin ultima modificare a structurii DSP, românii sunt sfidați. În plus, primarul Municipiului București este de părere că restul lumii se relaxează inteligent numai noi nu.

”Auziti, militar! Un general!! Pai ce treaba are Armata cu Sanatatea?

Nu mai suntem in stare de urgenta!
Nu mai suntem sub ordonante militare! Toata omenirea se relaxeaza inteligent, numai noi aducem comanda militara in Sanatate, pentru ca Guvernul nu este in stare sa demita politrucii si incompetentii din DSP si Ministerul Sanatatii!
Este inimaginabil ce se intampla!

Este sfidare a bunului simt al romanilor!
Sa-ti tii prostii de la partid in functii si sa-i acoperi cu generali!
Prostii de la partid sa incaseze salarii grase in continuare si sa faca afaceri in pandemie! De genul afacerii Unifarm!!”, este mesajul Gabrielei Firea.

Sursă foto: INQUAM George Călin