S-a decis când vor avea loc alegerile anticipate. În plină criză legată de coronavirus, premierul Ludovic Orban a făcut anunțul.

Mai mult, Orban nu a ratat șansa de a-i face praf pe cei de la PSD.

Ce a spus Ludovic Orban despre alegerile locale

”Înainte a intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern voi face o mică informare. În premieră am invitat partidele parlamentare la o consultare privitoare la data alegerilor locale. Din păcate, din nou, PSD a arătat ca nu înțelege democrația și nu a fost prezent la consultări.

În urma analizei făcute am ajuns la concluzia că alegerile locale vor putea avea loc pe data de 28 iunie.”, a declarat Ludovic Orban.

Victor Ponta susține data alegerilor locale

Liderul Pro România a declarat, la finalul negocierilor cu premierul interimar Ludovic Orban, că este de acord cu data de 28 iunie pentru alegerile locale cu o singură condiție: cu o lună înainte de alegerile locale trebuie să nu mai existe persoane infectate cu coronavirus.

„Să strângem semnături în această perioadă înseamnă să răspândim boala. Suntem de acord cu data de 28 iunie pentru alegeri locale, doar dacă nu mai avem coronavirus cu 60 de zile înainte, adică până pe data de 28 aprilie. Altfel, este o iresponsabilitate. Dacă vrem să avem alegeri locale pe 28 iunie, data maximă de emitere a hotărârii de guvern este 13 aprilie, a anunţat preşedintele AEP. Sunt ţări care au anunţat că nu vor mai face alegeri, deşi le aveau programate. Să te ţii să faci alegeri în plină epidemie înseamnă să fii iresponsabil”,, a declarat Victor Ponta, după discuţiile de la Palatul Victoria.