Atac total asupra lui Klaus Iohannis. Acesta a fost lansat de Ludovic Orban, chiar dumină seara. Fostul președinte al PNL a venit cu declarații dgreu de imaginat asupra șefului statului. potrivit lui Orban, președintele României i-a dat senzația că ar fi fost înlocuit de o sosie. Mai mult, liberalul a spus că Iohannis a pierdut orice legătură cu realitatea”

Ludovic Orban a vorbit, duminică seara, la Realitatea Plus, despre relația sa cu președintele Klaus Iohannis. El a zis că nu îl mai recunoaște pe șeful statului și susține că în perioada în care ocupa funcția de premier a colaborat foarte bine cu acesta. Lucrurile s-au schimbat însă la începutul acestui an.

„Președintele și-a dorit să fie Cîțu președinte, ca să nu fiu eu. Am fost șeful lui de campanie în 2019. În perioada în care am fost la guvernare am colaborat foarte bine, președintele a fost implicat în bătălia contra pandemiei, realizarea măsurilor de salvare a companiilor, a locurilor de muncă, a relansării economice”, a declarat Ludovic Orban

Când s-a produs ruptura între Orban și Iohannis

Potrivit acestuia, după 1 ianuarie relația cu președintele Klaus Iohannis s-a schimbat.

„După 1 ianuarie eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea”, a mai completat fostul șef al liberalilor.

Ludovic Orban a anunțat la scurt timp după ce a pierdut alegerile interne din partid că între el și șeful statului nu mai există „niciun parteneriat”.

Trebuie amintit că declarațiile lui Ortban vin în contextul în care actualul premier, Florin Cîțu, a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo. Florin Cîțu a obținut 2.878 dintre voturile delegaților liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut 1.898.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin