Conform Kremlinului, Vladimir Putin va asista în Crimeea la o ceremonie de inaugurare a unei centrale electrice și se va întâlni cu reprezentanții societății civile.

Cu ocazia acestei anexări, efectuată în martie 2014, în toată Rusia au loc celebrări, în urma unei i

În urma unei intervenții a forțelor speciale ruse în peninsulă și a unui referendum de alipire-contestat, toată Rusia sărbătorește marele eveniment realizat în martie 2014. Intervenția a avut loc în urma instalării la putere a unor noi autorități prooccidentale, după o revoltă populară la Kiev.

În Moscova, se desfășoară un festival, cu ateliere de gătit, muzică jazz și expoziții de fotografie. În capitala Ruiei autoritățile așteptau aproximativ 10.000 de persoane să danseze pe ”Valsul de la Sevastopop”, un cântec popular, scris în 1955, despre acest oraș din Crimeea, portul de ataș al Flotei ruse la Marea Neagră.

La 18 martie 2014 a avut loc trecerea Crimeei sub controlul rus. Această reușită a lui Putin este considerată drept o ”alipire” la Rusia și este denunțată drept o ”anexare ilegală” de către Ucraina și Occident. Această decizie a dus la o serie de sancțiuni serioase asupra Moscovei de către Europa și SUA, care au afectat dur economia rusă.

”Crimeea va fi înapoiată Ucrainei. Noi vom face tot ceea ce putem pentru a ne asigura ca acest lucru să aibă loc cât mai rapid posibil, imediat după alegerile” prezidenţiale de la 31 martie, a declarat luni preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, citat de Știripesurse.ro.