Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a criticat-o dur pe Viorica Dăncilă pentru faptul că a propus pentru funcţia de comisar european o persoană precum Rovana Plumb, în loc să vină cu o persoană competentă şi integră. Propunerea aceasta periclitează grav şansele României de a ocupa un portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană.

„Solicit prim-ministrului Viorica Dăncilă să renunțe la nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și să desemneze o persoană competentă și integră pentru acest post!

Persistența cu care premierul susține o candidatură nepotrivită pentru un post de comisar european pericilitează în mod grav șansele României de a ocupa un portofoliu important. Din nou, Viorica Dăncilă arată că nu poate gândi mai departe de gardul propriului sediu de partid și că o interesează mai mult promovarea clientelei PSD decât interesul țării.

Candidatura Rovanei Plumb este compromisă grav din două puncte de vedere. Ea nu îndeplinește criteriul integrității, pentru că este vorba de o persoană cu grave suspiciuni de corupție, implicată într-o anchetă penală. Din punctul de vedere al competenței, grăitoare sunt ”performanțele” ministrului Rovana Plumb în gestionarea fondurilor europene. Or, nu este un secret pentru nimeni că miliarde de euro din banii europeni au fost efectiv nefolosiți de România pentru că Guvernul nu a fost în stare nici măcar să îi solicite pentru proiecte de investiții!

Având în vedere că funcția de comisar european este reprezentativă nu numai pentru un grup politic sau partid, ci pentru toate statele europene, propunerea României trebuie să corespundă unor criterii clare de profesionalism și integritate. Nu este clar cazul Rovanei Plumb. Solicit premierului să ia în serios acest moment important pentru România, să se consulte cu Președintele Klaus Iohannis și să meargă la audieri cu un candidat care să poată îndeplini cu succes funcția de comisar”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.