Este mare scandal la Iași. Primăria a asfaltat, în mare secret, strada pe care se află casa și terenul „cumpărate” de fiul edilului Mihai Chirica. Este vorba despre acel caz apărut în presă în urmă cu puțin timp. Mai exact, în 2018, copilul de 11 luni al primarului municipiului Iași, Ștefan Chirica, reprezentat de curator Silvia Chirica, mama edilului, a cumpărat o casă și un teren în valoare de 250.00 de euro. Ulterior, primarul Mihai Chirica a recunoscut tranzacția imobiliară pe numele fiului său și a explicat proveniența banilor.

Dezvăluirea a fost făcută public de jurnaliștii de la ReporterIS.ro, care au relatat că Primăria din Iași, prin firma Citadin a asfaltat, în primăvara acestui an, strada Manolache Drăghici pe care bebelușul edilului Mihai Chirica și-a „cumparat” o casă și un teren de 250.00 de euro.

Acțiunea nu ar fi fost anunțată public și nici nu se află pe lista cererilor de la populație. Primăria a întârziat cu două luni asfaltarea unei străzi vecine, pentru a asfalta mai întâi această stradă, care nu are mai mult de 100 de metri. Mai mult, susține sursa citată, s-a asfaltat doar în dreptul casei sale și drumurile din vecinătate, către Universitatea de Medicina și Farmacie (UMF) și Spitalul de Pneumoftiziologie, des folosite, au fost lăsate în paragină. Pentru acestea, Primăria din Iași a declarat că nu sunt suficienți bani și că aceste străzi nu reprezintă o prioritate.

Angajații Primăriei Iași au refuzat să explice situația și au pasat responsabilitatea.

În 2018, copilul de 11 luni al primarului municipiului Iași, Ștefan Chirica, reprezentat de curator Silvia Chirica, mama edilului, a cumpărat o casă și un teren în valoare de 250.00 de euro. Ulterior, primarul Mihai Chirica a recunoscut tranzacția imobiliară pe numele fiului său și a explicat proveniența banilor.