Tribunalul Constanţa a hotărât, săptămâna trecută, intrarea în faliment şi dizolvarea K Tech Electronics, societatea care gestiona magazinele Ultra Pro Computers, procesul urmând să fie pus în practică de BDO Business Restructuring SPRL.

„Urmează să procedăm la vânzarea bunurilor şi distribuirea sumelor obţinute către creditori. Datoriile acumulate de K Tech Electronics faţă de cei 84 de creditori se ridică la 28 milioane de euro. Sperăm ca până în octombrie, când este programat următorul termen al procesului, să vindem bunurile şi să distribuim sumele”, a declarat, luni, agenţiei Geanina Oancea, partener în cadrul BDO Business Restructuring SPRL, administratorul judiciar al fostului retailer IT&C.

Ea adăugat că bunurile K Tech Electronics care vor fi scoase la vânzare nu vor acoperi în totalitate datoriile către creditori.

„Societatea are o datorie de 3,5 milioane de euro către Banca Românească, în baza unui împrumut gajat cu cea mai mare parte a bunurilor care vor fi scoase la vânzare. Practic, sumele obţinute din vânzarea bunurilor vor fi îndreptate cu precădere către acest creditor. Dacă mai rămâne ceva, vor fi lichidate datoriile rămase către ceilalţi creditori, printre care se numără şi BRD şi Bancpost”, a spus Oancea.

K Tech Electronics a fost înfiinţată în anul 1997 de Alina şi Cristian Fughină.

În 2008, afacerile societăţii au crescut cu 1,5%, la 252,84 milioane de lei, iar rezultatul activităţii a fost negativ, pierderi ridicându-se la 12,97 milioane de lei, de la un profit net de 457.751 lei în urmă cu un an, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice.

În prima parte a anului 2009, afacerile K Tech Electronics au scăzut puternic, la puţin peste 56 milioane de lei, în timp ce pierderile au crescut cu peste 40% faţă de decembrie 2009, la peste 18 milioane de lei, potrivit datelor din raportul administratorului judiciar, BDO Conti Insolvency. Cu un capital social de 11,4 milioane de lei, K Tech Electronics este controlată integral de Milena Trading Company Ltd (Statele Unite), administrată de Cristian Fughină.

SURSA: Mediafax