Procurorul criminalist care se ocupă de dosarul incendiului de la Constanța, Sadîc Zafer, a declarat vineri, că au fost audiaţi câţiva dintre pacienţii care au asistat la tragedie, iar cercetarea la faţa locului este în plină desfăşurare. De asemenea, procurorul a spus că toate cele şapte victime au fost identificate și s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Deja au fost audiate câteva persoane dintre pacienţi, ca să încercăm să ne lămurim despre cauzele producerii acestui eveniment şi vom continua şi în zilele următoare, pentru a afla de unde a pornit incendiul respectiv. Fiind vorba de o cercetare minuţioasă şi o situaţie destul de grea, aici la faţa locului, probabil că va dura cercetarea la faţa locului, undeva între trei şi cinci zile.

Potrivit normelor de procedură penală, urmează să facem auderi de persoane, să dispunem expertize medico-legale şi expertize tehnice, expertize criminalistice, după care, în funcţie de rezultatul tuturor acestor mijloace de probă, putem să formulăm acuzaţii penale la adresa eventualelor persoane găsite culpabile de producerea acestui eveniment. Toate cele şapte victime au fost identificate. Urmează ca în cursul zilei de mâine să fie efecuate autopsiile şi să aflăm care este cauza exactă a fiecăruit deces”, a declarat Zafer Sadîc, la Antena 3.

Se va face o expertiză pentru a aflat care a fost cauza incendiului

Procurorul a adăugat că expertiza tehnică sau cea criminalistică, cu certitudine vor oferi informaţii preţioase pentru a afla care a fost sursa producerii incendiului, după care verificarea documentelor.

„Declaraţiile persoanelor audiate ne vor lămuri care pesoană a greşit, sau dacă a fost un caz fortuit şi a fost doar o chestiune tehnică incontrolabilă”, a declarat Sadîc Zafer, procurorul de caz din dosarul incendiului de la Constanța.

Tragedia de la Constanța este cea mai recentă dintr-un lung șir de tragedii. Presiune uriașă pe secțiile ATI și-a spus cuvântul, în multe cazuri, aparatura nu a mai făcut față. Spitalele din România au început să ardă, iar oameni nevinovați au căzut victime nepăsării.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca