Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o apreciere de 0,99%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în urcare cu 0,97%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans de 0,91%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,72%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe plus cu 0,54%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 1,12%.

Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor

Potrivit datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Zentiva (+4%), Alro (+3,68%) şi OMV Petrom (+2,02%).

Deocamdată, nu se înregistrează titluri ale unor companii care să consemneze descreşteri de preţ.

Piețele financiare sunt în pericol

Pandemia de coronavirus a generat probleme majore din punct de vedere economic la nivelul mai multor țări. În acest context, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, trage un semnal de alarmă.

Piețele financiare sunt în pericol, dacă guvernele UE nu ajung la un acord privind măsurile de stimulare pentru relansarea și sprijinirea redresării economice după criza de coronavirus, este avertismentul emis de președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit unor surse, preluate de „Bloomberg”, după o videoconferință.

Șeful BCE a explicat că calmul de pe piețele financiare se datorează faptului că este așteptată o intervenție a guvernelor UE, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci „sentimentul” s-ar putea schimba.