Tudorel Toader are o perioadă grea. După ce la începutul acestei săptămâni el a fost în discuții cu președinții celor două Camera ale Parlamentului, joi a venit rândul lui Liviu Dragnea să îl convoace de urgență. La întâlnirea anterioară cu șefii Senatului și Camerei Deputaților, Tudorel Toader a fost față în față și cu premierul Viorica Dăncilă dar și cu alți membri ai Guvernului. „Mă aşteaptă doamna premier”, a spus, la momentul respective, ministrul Justiției. Tudorel Toader nu a vrut să facă și alte comentarii în fața reprezentanților mass-media.
Momentan nu este cunoscut motivul întâlnirii cu Dragnea, dar se pot face presupuneri. Această întâlnire are loc după ce cu o zi în urmă, de la Bruxelles s-a transmis un avertisment dur către Guvern. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a făcut o serie de declarații cu privire la situația statului de drept din România.
“Am avertizat împotriva oricărei acțiuni a Guvernului care ar garanta imunitate demnitarilor de rang înalt. Am avut mai multe discuții cu premierul, avem discuții la nivel de experți. Avem nevoie de rezultate imediate. Am fost clar: discuțiile de dragul discuțiilor nu sunt suficiente. Am discutat despre proiectele de OUG și secția specială pentru magistrați. Din păcate, nu am putut constata că România e back on track. Comisia Europeană va trebui să acționeze cu mijloacele pe care le are la îndemână”, a spus atunci Timermmans. De altfel, 12 state partenere ale Româniai și-au exprimat îngrijorarea privind modificările la legile justiției pregătite de PSD și ALDE.