Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu deschide joi, sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în Programul Rabla pentru electrocasnice 2019, finanţat de Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), se arată într-un comunicat.

Conferinţa de lansare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic va avea loc la Centrul Rematholding – punct de lucru Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova.

La eveniment vor participa oficiali din Ministerul Mediului, AFM, precum şi reprezentanţi ai agenţilor economici înscrişi în program.

Vouchere Rabla electrocasnice 2019. Pentru ce produs se obţin cei mai mulţi bani

Începând din acest an, persoanele fizice vor putea achiziţiona prin Programul „Rabla pentru electrocasnice”, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediţia precedentă, maşini de spălat vase şi televizoare, se arată în proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Ghidului de finanţare al acestui program, publicat de Ministerul Mediului.

Prima ediţie a programului a fost lansată pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Cei mai mulți bani se obțin pentru televizoarele de eficiență energetică clasa A+, adică vouchere de 500 de lei.

Ce vouchere se oferă

– 200 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A;
– 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
– 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++;
500 de lei pentru cumpărarea de televizoare cu eficienţa energetică A+.