Anchetatorii au decis să nu furnizeze informații către presă până la finalizarea dosarului. Tocmai de aceea nici nu au confirmat și nici nu au infirmat zvonurile conform cărora Marius Preda ar fi fost polițistul cu care Gheorghe Dincă a cerut să vorbească și căruia i-ar fi mărturisit crimele. De fapt, cel care a condus perfect interogatoriul a fost Daniel Barbu, un subcomisar, în vârstă de 35 de ani, extrem de abil și bun profesionist. Acesta este originar din Caracal, dar a lucrat toată viața în București și conduce unul din serviciile din domeniul infracționalității.

Din surse aflăm abia acum că încă de la începutul anchetei, trei echipe de criminaliști au mers la Arad pentru a verifica una din fermele administrate de Daniela Dincă și unde lucra și unul din frații acesteia. Anchetatorii au efectuat percheziții secrete și au adunat foarte multe probe în ultima lună. De la Arad au obținut indicii prețioase, care i-au ajutat să pună lucrurile cap la cap.

Pe domeniul de vânătoare, care aparținea concubinului fetei lui Gheorghe Dincă, se pare că ar fi fost aduse mai multe fete pentru a-i distra pe clienții italieni, după ce terminau cu vânatul, dar nu s-au semnalat reclamații de trafic de persoane. Monstrul nu ar fi fost, însă străin de afacere și tocmai de aceea, în Caracal, polițiștii și procurorii l-au protejat, fiind convinși că acesta nu ucide, ci doar se ocupă cu cărăușia de fete care-și vând serviciile sexuale. Mai ales, în contextul în care unii dintre aceștia erau chiar clienți.

Este posibil ca Daniela Dincă să-și protejeze tatăl fix în acest context, de teamă să nu aibă probleme cu legea. Conform unor surse, se pare că și ea ar fi fost abuzată de tatăl ei când era copil.