Ministrul Justiției, Ana Birchall,  a făcut declarații în ceea ce privește desființarea Secției speciale și este de părere că nu poate continua să funcționeze cu actualele reglementări.

„Pentru mine este o mare necunoscută şi un mare semn de întrebare de ce Secţia specială trebuie să îşi păstreze competența pentu toate dosarele. Niciodată nu m-aţi auzit şi nu mă veţi auzi că sunt pentru abuzuri. Fiecare trebuie să răspundă conform legii. Pe mandatul meu am asigurat domnia legii. Am văzut o grămadă de campanii de denigrare şi defăimare la adresa mea, mă aştept să continue, dar eu îmi asum că această Secţie specială, aşa cum este acum reglementată, nu poate continua să funcţioneze pentru că nu mă convinge nimeni că un asemenea aliniat asigură justeţea actului de justiție şi încrederea oamenilor care se uită acum la noi într-o justiţie corectă”, a declarat Ana Birchall.

De asemenea, aceasta a anunţat că Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi prezentat public la începutul săptămânii viitoare..

„Raportul MCV o să iasă la începutul săptămânii viitoare. Din informaţiile mele, probabil o să ni se transmită pe căile diplomatice spre sfârşitul săptămânii şi la începutul săptămânii viitoare o să fie făcut public. Fiecare instituţie ne asumăm în dreptul nostru ceea ce facem şi nu facem pentru bunul mers al justiţiei”, a declarat Birchall, la CSM.