Astăzi se începe judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat, de un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță, Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Decizia de condamnare a fost dată în anul 2018, în februarie, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinței.

În același dosar a mai fost condamnat și Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare iar Lucian Petruț Șușală, fostul șofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Decizia judecătorilor a fost atacată atât de DNA cât și de Darius Vâlcov și ceilalți inculpați.

În dosarul în care este acuzat Darius Vâlcov, s-a pus dispus instituirea sechestrului asigurărilor asupra a trei lingouri de aur, în valoare de 465.355 de lei, 172 opere de artă în valoare de 2.558.658 de lei, 63.010 lire sterline, 290.334 euro și 73.077 dolari. De asemenea, s-a pus sechestru asigurator prin proprirea sumelor de 90.000 de dolari, 1.322.950 de lei și 600 de lei.

Cu toate acestea, toate aceste bunuri şi sume de bani au ajuns în posesia lui Darius Vâlcov, cu excepţia sumei de 600.000 lei, care a rămas în contul unei societăţi comerciale, scrie Agerpres.

Vâlcov a solicitat amânarea procesului, la fel ca liderul PSD. Acesta a solicitat amânarea pentru angajarea unui avocat.

”Nu ne opunem cererilor, suntem de acord cu amânarea pt respectarea componentei completului cum a fost stabilit”, a spus procurorul de caz.

Atsfel, procesul a fost amânat pentru data de 11 iunie.