Dezvăluiri incendiare făcute de Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook în urmă cu puțin timp. Deputatul PMP a scris o postare scurtă despre fostul candidat la președinție, Mircea Geoană și ce surprize îl așteaptă.

Se pare că fostul lider PSD, deși actualmente ieșit din prim-planul politicii din România, ar avea aspirații la funcții importante pe plan internațional, conform unor surse. Mircea Geoană a împărtășit încă din 2014 că este interesat de funcţia de secretar general al NATO. ”Cine poate să spună că nu e interesat? Cum să fiu în felul ăsta de ipocrit? Evident că m-ar interesa…”, spunea atunci Mircea Geoană.

Conform celor scrise de Robert Turcescu, Geoană ar urma să fie numit secretar general adjunct al NATO, deci foarte aproape de ce și-a dorit fostul lider PSD încă din 2014.

În 1996, Mircea Geoană este numit ambasadorul României în Statele Unite, devenind astfel, la 37 de ani, cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic român. În martie 2000 i-a fost acordat rangul diplomatic de ambasador, iar între 2000-2004 a ocupat funcția de ministru de externe în Guvernul Adrian Năstase, fiind considerat unul dintre cei mai buni miniștri ai acestui Guvern.

Mircea Geoană a fost și președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011 și senator.

De asemenea, Mircea Geoană este Președinte al Institutului Aspen România, „o organizație apolitică care are ca scop promovarea dialogului între elitele politice, intelectuale și de afaceri”, este membru în Consiliul de Conducere al Institutelor Aspen Italia și SUA, este membru fondator al Clubului Harvard România-Moldova, înființat în 2004 și parte a Consorțiului Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați.