ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă de marţi, ora 11:00, până miercuri, la ora 21:00. În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 70 – 80 l/mp. 

De asemenea, în acelaşi interval, Capitala şi alte 23 de judeţe din jumătatea de est a ţării, centru şi vest se vor afla sub Cod galben de ploi şi vijelii. Potrivit meteorologilor, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. 

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.