Dacă nu sunt atenți cum joacă, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu riscă să se prăbușească. Nu o spune oricine ci chiar omul care a asigurat un important suport mediatic și nu numai partidelor conduse de cei doi, profesorul Dan Voiculescu.

El este de părere că la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis și Dan Barna vor disputa finala, din cauză că Dăncilă nu reușește să atingă scorul PSD, care oricum e în scădere, iar Tăriceanu este și el pe o pantă descendentă. Singura soluție pe care o insinuează Voiculescu ar fi o coaliție ca cea din 2012.

” …Viorica Dăncilă – locotenentul aruncat în linia întâi de Liviu Dragnea și ajuns, datorită unor conjuncturi imprevizibile și a unor necesare merite personale, președintele unui PSD destabilizat – se străduiește încă să atingă scorul electoral al partidului său, prăbușit oricum sub 20%. Pentru actualul premier, această candidatură este, mai curând, un război cu propriile limite, pe care, și dacă îl câștigă pe plan personal, se pare ca îl pierde în planul luptei electorale efective. Călin Popescu Tăriceanu, purtător al unei moșteniri liberale incontestabile, încă mai speră să devină candidatul unic al stângii social-democrate. Pentru acest obiectiv – rămas, totuși, foarte îndepărtat – domnul Tăriceanu negociază, fără discriminări, și cu PSD-ul (încă) mare al Vioricăi Dăncilă și PSD-ul mic al lui Ponta. Din păcate pentru fostul Președinte al Partidului Național Liberal, scorul obținut de ALDE în recentele alegeri europarlamentare a generat multă prudență printre posibilii săi parteneri. În prezent, marele dușman al domnului Tăriceanu este trendul negativ. În politică și nu numai, când ceva o ia la vale, nu se oprește ușor.”, a punctat Dan Voiculescu, pe blogul său.