Liviu Dragnea își atrage din ce în ce mai multe dușmănii în propriul partid.

De data aceasta, lucrurile par foarte seriose.  Liderul social democraților va trebui să se lupte nu doar cu Gabriela Firea, mai nouă în partid și bănuită ca fiind susținută inclusiv de structuri cu care PSD clamează că se războiește, dar  și cu o parte dintre baronii ocali, adică tocmai cei care l-au pus în fruntea partidului.

Alegerile din PSD Giurgiu, la rândul lor caracterizate de mai multe șicane între susținătorii lui Dragnea  și cei care sunt de partea președintelui interimar Nicolae Bădălau, au constituit o ocazie de a se manifesta pentru dușmanii de la centru ai actualului șef PSD.

La Giurgiu au fost și au arătat că se înțeleg perfect și Mihai Tudose, fost premier demis cu certuri nde Dragnea, dar și Paul Stănescu, vicepremier și puternic baron de Olt și Codrin Ștefănescu, poate cel mai vocal purtător de mesaje din partid.

Ei au ținut discursuri de susținere a lui Bădălău, alt mare adversar al lui Dragnea, dar nu au ezitat nici să îl atace mai direc sau mai subtil pe Dragnea. La Giurgiu, Bădălău a fost acuzat de deputatul Răzvan Cuc și de primarul municipiului Nicolae Barbu că a convocat ilegal alegerile, iscându-se astfel un conflict deschis.  

Ștefănescu a fost cel mai clar: “Ne aşteaptă zile fierbinţi la centru”.

 

Vicepremierul Paul Stănescu şi peste 20 de lideri judeţeni au discutat despre o posibilă acţiune de retragere a sprijinului politic pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi, pentru Mediafax, surse participante la discuţii.

 

Printre liderii judeţeni participanţi la discuţii se numără şi preşedintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, potrivit surselor citate de agenţia Mediafax.

Împotriva lui Dragnea a întors armele şi Marian Neacşu, secretarul general al PSD, au declarat pentru G4Media surse din partid. Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea.

Conform informaţiilor ProTV, mai mulţi lideri PSD pregătesc şi o scrisoare prin care să ceară convocarea Comitetului Executiv Naţional.

Scrisoarea liderilor social-democraţi şi cererea de convocare a CEx ar putea fi depuse în zilele următoare.


Te-ar putea interesa și: