În urmă cu doar două săptămâni Costin Mărculescu postase pe pagina personală de facebook o fotografie alături de un mesaj aniversar pentru un prieten.

În imaginea surprinsă, actorul părea bine dispus fără a crea niciun fel de dubiu în legătură cu ce va urma.

Costin Mărculescu a încetat din viață la vârsta de 50 de ani. Acesta a fost găsit în cadă, în stare de putrefacție, după ce oamenii legii au ajuns la locuința actorului, alertați de vecinii care nu-l mai văzuseră de ceva timp.

Avea probleme de sănătate

Una dintre prietenele apropiate ale lui Costin Mărculescu, Mara Bănică, a mărturisit în emisiunea Xtra Night Show că, cel mai probabil actorul a suferit un infarct, în contextul în care a chemat salvarea pentru că avea un puseu de tensiune în urmă cu câțiva ani.

„Eu sunt extraordinar de șocată. Am vorbit cu el în pandemie, cu el și cu mai mulți prieteni. Era cum îl știi tu în ultima vreme, rău îl știam cu toții că na, nu era foarte bine. Nu știu, cred și bănuiesc că a făcut infarct”, a spus Mara Bănică.

Costin Mărculescu s-a născut la 29 iunie 1969, la Craiova. A debutat în televiziune în 1984, în „Misiune specială” şi „Ecaterina Teodoroiu”, scrie site-ul cinemagia.ro. În cinematografie a interpretat roluri în filmele „Al patrulea gard lângă debarcader” (regia Cristiana Nicolae, 1985), „Liceenii” (regia Nicolae Corjos, 1986), „Un studio în căutarea unei vedete” (regia Nicolae Corjos, 1988), potrivit canalului youtube al actorului.

A absolvit Academia Naţională de Teatru si Film „I.L. Caragiale”, promoţia 1989-1993. A mai apărut în filmele „Harababura” (regia Geo Saizescu, 1990) şi „Patul lui Procust” (regia Sergiu Prodan şi Viorica Meşină, 1996).