Potrivit ultimelor sale dorinţe, Pierre Cardin a fost înhumat înt-un sicriu negru, în ţinuta de academician în arte frumoase, alături de sabia pe care chiar el a creat-o, având mânerul decorat cu un degetar de croitorie, un ac şi o papiotă de aţă, iar lama, asemănătoare unei foarfece.

Creatorul a fost înhumat în acelaşi cavou în care se află şi partenerul şi asociatul său, André Oliver, decedat în 1993.

Pe o platformă decorată cu pânză verde, culoarea preferată a creatorului, familia şi colaboratorii acestuia s-au reunit înainte ceremoniei de înmormântare pentru o binecuvântare şi pentru a-i aduce omagii, precum cel al lui Eve Ruggiéri, directoarea artistică a Festivalului liric din Lacoste (sudul Franţei), creat de Pierre Cardin.

”Casa de modă îşi continuă activitatea sub îndrumarea nepotului său, Rodrigo Basilicati Cardin, pentru a dezvolta noi proiecte, respectând totodată moştenirea talentatului său fondator”, a precizat familia.

O slujbă comemorativă va fi organizată la sfârşitul lui ianuarie la Paris.

Cine va moșteni averea sa

Pierre Cardin deținea numeroase afaceri precum magazine de haine, restaurante, branduri de parfumuri, hoteluri şi agenţii de voiaj, prezente în 140 de ţări. Pierre Cardin a brevetat 800 de produse diferite, imperiul lui include două teatre, restaurante, opt mii de magazine de parfumuri, ceasuri, reviste, mobilier, țigări și multe altele, iar cifra de afaceri anuală a companiei este de aproximativ 12 miliarde de dolari.

În acest moment nu se știe cu exactitate cine va moșteni întregul imperiu, dar mai multe voci îl indică ca principal moștenitor pe nepotul său, Rodrigo, un cunoscut pianist. Averea care ar putea ajunmge în mâinile acestuia este în valoare, în opinia lui Cardin, de 71 miliarde.

În ceea ce privește creațiile ce poartă semnătura lui Pierre Cardin se pare că acestea vor rămâne în atenția publicului și după decesul acestuia. Munca sa o să fie dusă mai departe de trei dintre ucenicii săi. La trei luni după decesul lui Karl Lagerfeld, Pierre Cardin a acceptat să fie realizat un film biografic despre viaţa şi cariera lui şi a mărturisit că se gândeşte la succesiune. „După ce voi muri, vor exista succesori, evident (…) Am trei tineri care sunt foarte buni”,  a declarat Pierre Cardin la acea vreme.