Autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene au aprobat, luni, necondiţionat, preluarea de către concernul german Siemens a producătorului american de echipamente petroliere Dresser-Rand, după ce, în urma verificărilor, a reieşit că tranzacţia nu va afecta concurenţa în UE, a anunţat astăzi Comisia Europeană, transmit DPA şi Reuters.

În 2014, Siemens a acceptat să preia Dresser-Rand cu suma de 7,6 miliarde de dolari, în scopul extinderii operaţiunilor pe piaţa energetică din SUA. Şeful Siemens, Joe Kaeser, a dat recent asigurări că nu va renunţa la cumpărarea Dresser-Rand chiar dacă preţul barilului de ţiţei este la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani. Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la sfârşitul acestei veri.

"După o evaluare atentă a pieţelor implicate, Comisia Europeană este convinsă că în Europa consumatorii nu vor avea de suferit în urma tranzacţiei", a afirmat comisarul responsabil cu politica în domeniul concurenţei, Margrethe Vestager.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie. Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii. Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are mai mult de 2.100 de angajaţi.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: