"Lucrăm deocamdată cu CEC și BCR, însă programul nu are succesul așteptat. Proprietarii trebuie să înțeleagă că pot aștepta chiar și 99 de ani să le vină rândul pe vechiul program", a declarat Elena Udrea.
Potrivit acesteia, anul trecut au fost reabilitate 24.000 de locuințe – nivel record – însă pentru a reabilita cele 3 milioane de locuințe ar fi necesari 100 de ani. În cazul lucrărilor efectuate ministerul avea la începutul anului o datorie de 150 mil. lei, din care 126 mil. lei au fost deja plătiţi şi o nouă tranşă de 9 mil. lei este pregătită.

„Încercăm să plătim toate datoriile ministerului până la finalul anului. Nu vorbim de lucrări erectuate şi nefacturate“, a explicat ministrul dezvoltării.
Comisioane la facturare
Udrea a mai anunțat că încearcă să introducă în minister un sistem prin care facturile să fie afișate pe site-ul instituției în funcție de data facturării pentru a elimina suspiciunea de comisionare la plata facturilor.
"Sunt însă probleme pentru că avem datorii și contructorii nu facturează în aceste condiții", a menționat Udrea.
Aceasta este mulțumită că ministerul pe care îl conduce lucrează de zeci de ani cu aceleași firme de construcții.
"Cum ar fi dacă Coca-Cola ar avea un volum de vânzare mai mare sau mai mic în funcție de regimul politic din America? Noi lucrăm cu aceleași firme pe care le-am găsit în minister și nu întrebăm constructorii ce preferințe politice au", a subliniat ministrul dezvoltării.