Incredibil ce s-a întâmplat în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, în care fostul ministru Elena Udrea și Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, sunt judecate pentru instigare la luare de mită, respectiv instigare la delapidare și spălare a banilor.

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, SRI a fost solicitat să dea un răspuns cu privire la interceptările din dosar. Răspunsul a venit joi dimineața, însă el nu a putut vedea lumina zilei. Motivul: documentul în care se cerea să se vadă dacă la interceptări s-a implicat sau nu SRI, se afla într-un plic sigilat pe care stătea scris “Strict Secret”. “Răspunsul a venit într-un plic sigilat la care magistrații nu au acces. La termenul trecut avocații au cerut președintelui de complet de judecată să trimită o adresă SRI să vadă cum a fost cu interceptările. Au trimis un răspuns. Nimeni nu știe însă dacă în acel plic se spune dacă s-a lucrat cu SRI sau nu pentru că plicul e strict secret și e în atenția completului de judecată”, a informat sursa citată.

Avocații au cerut desigilarea plicului, însă acest lucru nu s-a putut face pentru că este nevoie de certificate ORNISS pentru a se putea avea acces la documente care conțin informații secrete de stat. Din acest motiv, discuțiile s-au amânat pentru data de 16 mai.