Udrea s-a prezentat vineri la Instanţa Supremă în dosarul 'Gala Bute', în care a fost trimisă în judecată de DNA."Nu am nicio informaţie", le-a răspuns Elena Udrea jurnaliştilor.

La acest termen de la Înalta Curte în dosarul 'Gala Bute', instanţa va verifica măsurile preventive dispuse, ea aflându-se în prezent în arest la domiciliu.

Numele Elenei Udrea apare în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare vineri pe omul de afaceri Adrian Sârbu şi pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu.

Din primele informaţii, Elena Udrea ar fi luat un credit de 3 milioane de euro, care ar fi fost girat cu un teren supraevaluat.

Potrivit DIICOT, procurorii de la această structură şi-au declinat competenţa în favoarea DNA, la data de 4 martie, în legătură cu dosarul deschis pe numele Elenei Udrea.

Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu au fost aduşi vineri la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi într-un dosar de fraude bancare, în care sunt suspectaţi de înşelăciune şi spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.

Potrivit DIICOT, prejudiciul reţinut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari, iar în cazul lui Sorin Roşca Stănescu de 3 milioane de euro.

În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roşca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul 'Rompetrol'. AGERPRES