Elena Udrea dă iar foc scenei publice din România și aruncă încă un busdugan spre justiție, mediul politic și ceea ce mulți numesc „statul paralel”. Fosta vedetă a politicii românești se declară stupefiată de faptul că judecătorii au decis să întrebe Curtea Europeană de Justiție dacă, în dosarul ei, este sau nu este cazul să aplice o controversată decizie a Curții Constituționale(CCR).

Mai clar, un complet de 5 de la ÎCCJ a decis, astăzi să suspende judecata cererii de contestație la executare pe care Udrea a formulat-o și să solicite CJUE să precizeze dacă este sau nu cazul ca Udrea să beneficieze de prevederile deciziei CCR care a dat posibilitatea celor condamnați de completele de 3 de la CCR să solicite suspendarea executării pedepsei și rejudecarea dosarelor.

Udrea spune că deși a anticipat mișcarea este totuși incredibil ceea ce i se întâmplă.

„Ceea ce am anticipat acum o luna, s-a intamplat azi! Chiar daca nu mai sunt in proximitatea statului paralel de ani buni, ii cunosc atat de bine modul de gandire si actiune, incat pot intelege mult mai repede decat cineva neavizat, ce vor sa faca.

La termenul de judecare a contestatiei la executare pe care am formulat-o impotriva deciziei din dosarul Gala Bute de luna trecuta, instanta de judecata, noul Complet de 5, a venit cu ideea stupefianta de a sesiza Curtea Europeana de Justitie in cazul meu, pentru a intreba daca poate sa ignore decizia CCR? Scopul fiind acela de a obtine posibilitatea de a nu respecta decizia Curtii Constitutionale in ceea ce ma priveste si de a nu trece la rejudecarea dosarului, asa cum au fost obligati de CCR sa procedeze. Un pretext fiind ca la mine e vorba de fapte referitoare la fonduri europene, ceea ce este o minciuna pentru ca eu am fost achitata pentru acuzatia de a fi instigat angajatii ministerului sa solicite fonduri europene pentru a plati cu bani europeni si nu de la buget!!!!!!!!, promovarea brandului turistic al Romaniei in timpul Galei de box .

Astazi, si-au admis ca propria sesizare sa fie trimisa la Curtea Europeana de Justitie, chiar daca nu indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute in legislatie. Este adevarat, cu 3 la 2 voturi!
Deci, din zecile de contestatii la executare, DOAR IN CAZUL MEU ICCJ NU RESPECTA DECIZIA CCR! Daca eram in campanie electorala, daca as fi fost candidat anul acesta, as fi inteles.(Vezi cazul Tariceanu, tot azi la ICCJ). In situatia data, mi se pare muuult exagerata actiunea statului paralel fata de mine, de-a dreptul incredibila chiar!”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.