George Simion, copreședintele partidului AUR, cel care s-a făcut remarcat la alegerile parlamentare de la finalul săptămânii trecut, dorește să pornească o campanie națională pentru modificarea Constituției României.

Acesta consideră că formațiunile politice construite pe criterii etnice nu ar trebui pemise în România și că UDMR nu are ce căuta în Parlament. Declarația sa vine după ce președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că țara are nevoie de un Guvern de centru-dreapta.

În același timp, copreședintele AUR a precizat că partidul pe care îl conduce respectă comunitatea de maghiari din România.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune copreședintele AUR, George Simion.

Ce a declarat, inițial, Kelemen Hunor

”E nevoie de un Guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opțiunea numărul unu, un Guvern de centru-dreapta, un Guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (…). Vom vedea, asta este opțiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un Guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi și în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toți”, a spus liderul UDMR.

Hunor consideră că nu era nevoie de AUR

”Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”, mai spune liderul UDMR.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica