Juncker a mai anunţat că se aşteaptă ca liberalizarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni să intre în vigoare în această vară. Măsura le va permite ucrainenilor să călătorească fără vize în ţările Uniunii Europene pentru o perioadă de 90 de zile, prevederea fiind valabilă şi reciproc. 

'În ultimii doi sau trei ani, Ucraina a realizat reforme de o amploare mai mare decât cele din ultimii 20 de ani', a declarat Juncker după întrevedere. 

'Ucrainenii au dreptul să primească ceva în schimbul eforturilor de reformă', a subliniat şeful Comisiei Europene. 

Acordarea celei de-a doua tranşe de împrumut a fost blocată în urma unei interdicţii impuse de Ucraina la exporturile de masă lemnoasă. Un proiect de lege recent introdus de guvernul de la Kiev în parlament vizează însă tocmai ridicarea acestei interdicţii. 

'Suntem mulţumiţi de modul în care guvernul tratează această problemă', a comentat Juncker după discuţiile cu partea ucraineană. 

Pe de altă parte, Jean-Claude Juncker a exprimat puternica îngrijorare a Comisiei Europene faţă de recenta escaladare a violenţelor în estul Ucrainei, pronunţându-se în 'favoarea respectării de către toate părţile a suveranităţii ucrainene'.

SURSA: Agerpres