În Ucraina se observă toate semnele unei încercări de lovitură de stat, dar preşedintele Viktor Ianukovici dispune încă de timp şi de suficiente posibilităţi pentru a pune capăt acestei situaţii'', a afirmat senatorul rus, citat de RIA Novosti.

El a adăugat că situaţia în Ucraina s-a agravat serios în ultima perioadă şi, din această cauză, negocierile care au loc între putere şi opoziţie trebuie să aibă rezultate concrete. ''Timpul presează, procesul de negocieri nu a adus până acum niciun rezultat, protestele continuă. Ne aflăm la sfârşit de săptămână, când, de regulă, activitatea protestatarilor se intensifică. Trebuie ca negocierile să aibă rezultate practice, iar opoziţia să înceteze cu lansarea de ultimatumuri'', a mai afirmat senatorul Mihail Marghelov, conform agenţiei menţionate.

Criza politică din Ucraina a cunoscut o recrudescenţă săptămâna trecută, după adoptarea unor legi care înăspresc pedepsele pentru manifestanţi, denunţate de către opoziţie ca o tentativă de a pune capăt acţiunilor de protest cu care se confruntă autorităţile de la Kiev de la sfârşitul lunii noiembrie, după suspendarea procesului de apropiere faţă de UE.

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, 218 poliţişti au fost răniţi din data de 19 ianuarie şi până în prezent în confruntările de la Kiev cu manifestanţii, iar mai mult de 70 de persoane au fost reţinute în urma violenţelor de stradă. Parchetul General ucrainean a indicat că două persoane au fost ucise în timpul acestor confruntări, în timp ce presa ucraineană relevă între patru şi şapte morţi.AGERPRES