“89,07% au votat pentru şi 10,19% împotrivă. Acest lucru poate fi considerat ca fiind rezultatul definitive”, a declarat Roman Liaguin, şeful comisiei electorale înfiinţate de rebeli. Rata de participare a atins 74,87%, potrivit aceluiaşi responsabil, citat de AFP. “A fost foarte uşor să se numere buletinele de vot deoarece numărul persoanelor care au votat împotrivă a fost extrem de scăzut”, a mai spus el.

Insurgenţii armaţi proruşi au convocat duminică populaţia din bazinul Donbass (7,3 milioane de personae), unde ei controlează principalele oraşe, să valideze proiectul lor de “independenţă” a “republicilor populare” autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

La Kiev, Ministerul Afacerilor Externe a declarat deja înaintea rezultatelor că “referendumul… este nul din punct de vedere juridic şi nu va avea nicio consecinţă juridică pentru integritatea teritorială a Ucrainei”. Această consultare nu este decât o “farsă criminal” finanţată de Rusia, a mai afirmat ministerul. Occidentalii i-au susţinut poziţia.

Sursa: AGERPRES